Navigatie Link overslaanStart » Slegt Nieuws » Cybercrime in het MKB

Cybercrime in het MKB

donderdag 1 november 2018
Herkent u een phishing e-mail? En uw medewerkers? Er is de laatste tijd veel aandacht voor cybercrime – of internetcriminaliteit – bij het MKB. En met een reden: 1 op de 5 MKB-bedrijven is al slachtoffer van internetcriminelen. Maar met de juiste aandacht kunt u, als MKB-ondernemer, de risico’s of de gevolgen sterk verminderen.

Het gevaar zit in een klein klikje

Dit artikel schrijven wij niet om u bang te maken, maar wel om u te wijzen op een serieus feit. Grote kans dat u steeds meer digitaal werkt. U bestelt en betaalt online, u e-mailt en heeft misschien bedrijfsprocessen die door computers worden aangestuurd. Een geweldige vooruitgang, maar zonder de juiste maatregelen, ook een kwetsbare.

Internetcriminelen worden steeds slimmer en hun phishing-methoden steeds moeilijker van echt te onderscheiden. Eén klik op een verkeerde link en uw bedrijf kan stil komen te liggen. Zeker als u uw systemen niet voldoende beveiligd heeft.

Betere beveiliging en een groter bewustzijn

Zoals u gewend bent van Slegt, willen wij zoveel mogelijk voorkomen dat u schade krijgt. Een van de belangrijkste zaken die u kunt aanpakken is een betere beveiliging van uw computer- en online systemen. Dit is uiteraard niet ons specialisme, maar wij kunnen u wel in contact brengen met de juiste cybercrime-specialisten voor het MKB.

Met het vergroten van het bewustzijn bij uw medewerkers pakt u een ander belangrijk aspect aan. Als iedereen in het bedrijf leert om ongeregeldheden te herkennen, vermindert u de kans sterk om door internetcriminaliteit, schade op te lopen.

Verminderen van de eventuele gevolgen van cybercrime

En mocht u ondanks de genomen maatregelen toch slachtoffer worden, dan kunt u met een cybercrime-verzekering vertrouwen op goede hulp.

Met een cybercrime-verzekering bent u verzekerd tegen: de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyber-aanvallen. Een team van ervaren security-professionals assisteert u. Daarnaast krijgt u juridische en communicatieve hulp en wordt eventueel het losgeld betaald. Vooraf krijgt u een security scan op cyberrisico’s. De premie per maand is vanaf € 100,- voor een verzekerd bedrag van € 500.000,-.

Laat u niet verrassen door cybercrime en neem contact met ons op om de mogelijkheden voor u te bespreken.