Navigatie Link overslaanStart » Slegt Nieuws » E-bike en aansprakelijkheid

E-bike en aansprakelijkheid

maandag 24 augustus 2020
Ineens verschijnen er berichten dat schade veroorzaakt met een zakelijke E-bike niet onder de AVB verzekerd is (afkorting voor Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven).

In het nieuws is een verhaal verschenen dat een pizzakoerier die op zijn E-bike iemand aanrijdt, die daar een dwarslaesie aan overhoudt. Omdat voor een E-bike geen WAM-verzekering hoeft te worden gesloten (afkorting voor Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) en de AVB ook geen dekking zou geven, gaat het pizzabedrijf failliet.

De crux in deze verhalen is dat schade veroorzaakt met motorrijtuigen uitgesloten is onder de AVB. Dat klopt. Maar de E-bike valt niet onder die uitsluiting, want een E-bike is geen motorrijtuig.

Om elke discussie bij schade voor te zijn, adviseren wij u het bezit van uw zakelijke E-bike(s) aan ons door te geven. Dan zullen wij nagaan of deze onder uw Aansprakelijkheidverzekering valt.

U kunt contact opnemen met Peter Driessen (peter@slegt.nl) of Bill Kaandorp (bill@slegt.nl) voor uw vragen en doorgeven of u een E-bike zakelijk bezit. Dat kan uiteraard ook per telefoon 020-6147051.