Navigatie Link overslaanStart » Slegt Nieuws » Verzekeringen en Corona

Verzekeringen en Corona

maandag 23 maart 2020

Juist in deze roerige tijd proberen we in oplossingen met u mee te denken. Verzekeraars bieden helaas geen Corona dekking. Echter hebben zij wel aangekondigd mee te willen bewegen met ondernemend Nederland. Onderstaande geldt niet voor alle verzekeraars. Neem altijd contact met ons op om te overleggen of dit voor u van toepassing is.
 • Indien u door omzet terugval uw premies niet kunt betalen binnen de normale betalingstermijn van 30 dagen, neem dan contact op met Faiza Zekhnini of met Katinka Slegt. Verzekeraars hebben aangegeven mee te willen bewegen in de betalingstermijn, daartoe kun je een verzoek indienen. Eventueel verlenging van de betalingstermijn is enkel mogelijk als je nu geen premieachterstand hebt.
 • De betaling van een jaar of een kwartaal premie kan zonder kosten omgezet worden naar maandbetaling. Ook hiervoor geldt dat u dit bij ons dient aan te vragen.
 • Indien u als horeca ondernemer uw activiteiten hebt uitgebreid naar bezorgen is dat normaliter niet standaard verzekerd. Nu kan dat tijdelijk wel tot 6 april. Dit kan enkel voor uw bedrijfswagens. Privé auto’s van uw medewerkers waarmee bezorgt wordt daar is geen verzekeringsdekking voor. Meld dat bij ons svp.
 • U kunt de kentekens van uw zakelijke wagenpark bij de RDW laten schorsen. Dan dient u wel de voertuigen van de openbare weg te verwijderen. Hiermee kunt u ook de verzekeringen tijdens de schorsingsperiode tijdelijk stil zetten en hoeft u geen premie te betalen. 
 • Indien u uw bedrijf sluit zorg dan voor goede beveiliging. Zorg dat het bemand is en/of zorg voor beveiliging. Meld dit aan ons svp.
 • Als u (tijdelijk) andere activiteiten gaat ondernemen meld dit aan ons svp.
 • Indien uw werknemers ziek zijn is dat verzekerd op de verzuimverzekering. Meld deze zo spoedig mogelijk bij de arbodienst en ziekteverzuimverzekeraar. Preventieve quarantaine is niet verzekerd.
 • Indien u een rechtsbijstandverzekering bij DAS heeft, kunt u ook bij DAS terecht voor uw vragen. www.das.nl of telefonisch via nummer 088-3279845.
 • DAS organiseert een webinar op 25 maart 16.00. Daar kunt u zich hier voor aanmelden.
 • Wij bieden via Slegt Consultancy advies aan ondernemingen en ondernemers. In deze roerige tijden bieden wij u 1,5 uur gratis advies. U kunt 1 op 1 telefonisch overleggen.
   

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft, schroom niet om contact op te nemen met ons.

U kunt uw wijzigingen of vragen mailen naar info@slegt.nl.

Wij zijn uiteraard gewoon bereikbaar op nummer 020-6147051.

Na kantooruren kunt u contact opnemen met:

Katinka Slegt - tel. 06-53709134
Peter Driessen - tel. 06-53741578
Bill Kaandorp - tel. 06-10472428

Wij wensen u en uw familie een goede gezondheid toe in deze bijzondere tijd.